Reseptit

Säilötty vihannessalaatti

23.8.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Säilötty vihannessalaatti on hyvä lisuke monelle ruoalle.

Ainekset

1/2 kg kesäkurpitsaa
1/2 kg avomaankurkkuja
2-3 sipulia
1-2 omenaa
1 paprika

liemi:

2 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 tl mineraalisuolaa

Valmistusohje

 

Huuhdo ja kuutioi tai suikaloi kesäkurpitsat sekä kurkut tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kannat ja siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja kuutioi tai suikaloi paprikanpuolikkaat.

Mittaa liemen aineet kattilaan ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää kaikki hienonnetut aineet ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

Jaa salaatti pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit, anna jäähtyä ja säilytä viileässä.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *