Reseptit

Salviapasta

Salviapasta on pastaruokien helmiä. Aineksiltaan simppelin pastan maku on samalla sekä yrttinen, raikas että täyteläinen. Voipitoinen pasta on hyvä tarjota kuumennetuilta lautasilta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salviapasta

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku salviaa
  • 1 luomu)sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 300 g tagliatellea
  • 100 g voita
  • n. 1 dl pastan keitinlientä
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Salviapasta tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Irrota salvian lehdet. Hienonna isoimmat lehdet. Raasta sitruunan kuori ja puserra mehu talteen.

2. Keitä tagliatelle suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä pari desilitraa keitinlientä.

3. Sulata voi paistokasarissa tai pannulla. Anna voin paahtua vaalean ruskeaksi ja lisää salvian lehdet ja valkosipuli. Paista maltillisella lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää pannulle sitruunan kuori ja mehu sekä pastan keitinliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Kuumenna ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Annostele salviapasta kuumille lautasille, tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.

Katso myös: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun

X