Samettinen palsternakkakeitto
Samettisen palsternakkakeiton voi koristella sunnuntaiaterialle öljyssä friteeratuillla palsternakkalastuilla, arkena somistukseksi riittää persiljasilppu.
Ainekset
Samettinen palsternakkakeitto
- 3 palsternakkaa
- 2 jauhoista perunaa
- 1 purjon valkoinen osa
- 1 rkl öljyä
- 1 kirpeä omena
- 4 dl maitoa
- 1 kana- tai kasvisliemikuutio
- 2 dl ruokakermaa (10 %)
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Samettinen palsternakkakeitto tehdään näin:
1. Käytä palsternakkakeiton valmistamiseen pinnoitettua kattilaa, ettei maito pala pohjaan.
2. Kuori ja kuutioi palsternakat, omena ja perunat. Halkaise purjo, huuhdo ja silppua purjon valkoinen osa. Kuumenna purjosilppua öljyssä kattilassa, lisää palsternakka- ja perunakuutiot sekä kuorittu, kuutioitu omena. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää maito ja murenna sekaan liemikuutio. Keitä palsternakka kypsäksi lempeällä lämmöllä, välillä sekoitellen.
3. Kaada keittoainekset kulhoon ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tai soseuta keitto monitoimikoneessa.
4. Kaada palsternakkakeitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja tarvittaessa tilkka maitoa. Kuumenna ja mausta samettinen palsternakkakeitto. Silppua keiton pinnalle persiljaa.
Saatat pitää myös juurespiirakasta tai juurespyttipannusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään juuressalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous