Reseptit

Samettinen palsternakkakeitto

Samettisen palsternakkakeiton voi koristella sunnuntaiaterialle öljyssä friteeratuillla palsternakkalastuilla, arkena somistukseksi riittää persiljasilppu.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Samettinen palsternakkakeitto

  • 3 palsternakkaa
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kirpeä omena
  • 4 dl maitoa
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
  • 2 dl ruokakermaa (10 %)
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Samettinen palsternakkakeitto tehdään näin:

1. Käytä palsternakkakeiton valmistamiseen pinnoitettua kattilaa, ettei maito pala pohjaan.

2. Kuori ja kuutioi palsternakat, omena ja perunat. Halkaise purjo, huuhdo ja silppua purjon valkoinen osa. Kuumenna purjosilppua öljyssä kattilassa, lisää palsternakka- ja perunakuutiot sekä kuorittu, kuutioitu omena. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää maito ja murenna sekaan liemikuutio. Keitä palsternakka kypsäksi lempeällä lämmöllä, välillä sekoitellen.

3. Kaada keittoainekset kulhoon ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tai soseuta keitto monitoimikoneessa.

4. Kaada palsternakkakeitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja tarvittaessa tilkka maitoa. Kuumenna ja mausta samettinen palsternakkakeitto. Silppua keiton pinnalle persiljaa.

Saatat pitää myös juurespiirakasta tai juurespyttipannusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään juuressalaatti

X