Reseptit

Juurespyttipannu

Perunan ja makkaran sijaan tämä pyttipannu valmistetaan lantusta, porkkanasta ja palsternakasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juurespyttipannu

  • 100 g lanttua
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 tl silputtua rosmariinia
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa tai siirappia
  • suolaa, pippuria
  • (2 dl keitettyjä linssejä tai papuja)
  • persiljaa

Valmistusohje

Juurespyttipannu tehdään näin:

1. Kuori kaikki juurekset ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Paista ensin juureskuutiot miltei kypsiksi öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja rosmariinisilppu. Paista edelleen, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

3. Lisää mausteeksi hunajaa, suolaa ja pippuria. Lisää halutessasi linssejä tai papuja ja kuumenna pyttipannu.

4. Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa juurespyttipannu esimerkiksi hirvipyöryköiden kanssa.

Saatat pitää myös samettisesta palsternakkakeitosta tai juurespyttipannusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään juuressalaatti

X