Juurespyttipannu
Perunan ja makkaran sijaan tämä pyttipannu valmistetaan lantusta, porkkanasta ja palsternakasta.
Ainekset
Juurespyttipannu
- 100 g lanttua
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 tl silputtua rosmariinia
- 3 rkl öljyä
- 1 tl hunajaa tai siirappia
- suolaa, pippuria
- (2 dl keitettyjä linssejä tai papuja)
- persiljaa
Valmistusohje
Juurespyttipannu tehdään näin:
1. Kuori kaikki juurekset ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Paista ensin juureskuutiot miltei kypsiksi öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja rosmariinisilppu. Paista edelleen, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
3. Lisää mausteeksi hunajaa, suolaa ja pippuria. Lisää halutessasi linssejä tai papuja ja kuumenna pyttipannu.
4. Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa juurespyttipannu esimerkiksi hirvipyöryköiden kanssa.
Saatat pitää myös samettisesta palsternakkakeitosta tai juurespyttipannusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään juuressalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous