
Särkiputtanesca
Särkiputtanesca on ottanut mallia italialaiselta klassikkopastalta. Siinä maistuu sardellien sijaan maukas valkosipulisärki. Chili antaa sopivasti potkua ja viinietikka hyvää hapokkuutta. Kuumenna purkkisärjet pannulla öljymarinadeineen, niin saat kastikkeeseen maukkaan liemen.
Ainekset
Särkiputtanesca
- 200 g pastaa, esim. penneä
- 1-2 kesäsipulia
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 prk (275/180g) valkosipulisärkeä öljyssä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl chilihiutaleita
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- parmesaanijuustoa raastettuna
- basilikaa
Valmistusohje
Särkiputtanesca tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja viipaloi kesäsipuli. Huuhtele tomaatit.
2. Kaada valkosipulisärjet öljymarinadeineen paistinpannulle. Kuumenna sekoitellen. Lisää tomaatit ja sipulit. Mausta viinietikalla, chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla. Paista viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisen ajan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pastasta keitinvesi ja sekoita pasta särkikastikkeen joukkoon. Viimeistele särkiputtanesca raastetulla parmesaanilla ja basilikalla.
Katso myös: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit
Katso myös Kotiliesi.fi: Täydellinen lohipasta – Kotilieden helpolla ja nopealla ohjeella onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous