Reseptit

Särkiputtanesca

Särkiputtanesca on ottanut mallia italialaiselta klassikkopastalta. Siinä maistuu sardellien sijaan maukas valkosipulisärki. Chili antaa sopivasti potkua ja viinietikka hyvää hapokkuutta. Kuumenna purkkisärjet pannulla öljymarinadeineen, niin saat kastikkeeseen maukkaan liemen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Särkiputtanesca

  • 200 g pastaa, esim. penneä
  • 1-2 kesäsipulia
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 prk (275/180g) valkosipulisärkeä öljyssä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • parmesaanijuustoa raastettuna
  • basilikaa

Valmistusohje

Särkiputtanesca tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja viipaloi kesäsipuli. Huuhtele tomaatit.

2. Kaada valkosipulisärjet öljymarinadeineen paistinpannulle. Kuumenna sekoitellen. Lisää tomaatit ja sipulit. Mausta viinietikalla, chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla. Paista viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisen ajan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pastasta keitinvesi ja sekoita pasta särkikastikkeen joukkoon. Viimeistele särkiputtanesca raastetulla parmesaanilla ja basilikalla.

Katso myös: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Täydellinen lohipasta – Kotilieden helpolla ja nopealla ohjeella onnistut

X