Reseptit

Savuahvensalaatti

Tätä salaattirakennetta voit varioida pitkin kesää. Vaihtele erilaisia kaloja, käytä kauden salaattia tai villivihannesta, saatavilla olevaa hedelmää, kirpeydeksi käyvät myös marjat.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l kauden salaatteja, myös villivihannekset sopivat joukkoon
  • 1 fenkoli
  • 1 purjo tai sipulinvarret
  • 2 omenaa
  • tölkki ananasrenkaita
  • 4 perattua savuahventa paloina
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl hassel- tai saksanpähkinöitä

kastike:

  • 1 dl tomaattikastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 dl kookoskermaa tai kasviskermaa
  • 1 rkl hunajaa
  • pala chiliä

Valmistusohje

Huuhdo salaatit, fenkoli ja purjo. Levitä salaatit kulhoon ja suikaloi päälle purjo sekä fenkoli. Paloittele kala salaatin joukkoon. Peitä kala lohkotulla omenalla ja ananasrenkailla.

Ripota pinnalle pinjansiemeniä ja pähkinöitä. Sekoita kastike, jota valutetaan salaatin joukkoon tarjoiluvaiheessa.

Vihje:

Tätä salaattirakennetta voit varioida pitkin kesää. Vaihtele erilaisia kaloja, käytä kauden salaattia tai villivihannesta, saatavilla olevaa hedelmää, kirpeydeksi käyvät myös marjat. Lopuksi päälle siemeniä ja pähkinöitä. Kastikkeen kerman voit korvata öljyllä, hapanmaidolla tai kasviskermavalmisteilla.

X