Reseptit

Savukalasalaatti ja piparjuurikerma

Savukalasalaatti ja piparjuurikerma on upea juhannusruoka. Se vaati vain vähän valmistelua mutta on raikkaudessaan ihanaa. Savukalan sijaan voit käyttää myös grillattua kalaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savukalasalaatti

  • 500 g lämminsavukalaa (kirjolohta, siikaa, makrillia tms.)
  • 1 kerä vihreää salaattia

Tillikurkut

  • 1 kurkku tai 2 avomaankurkkua
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl tilliä hienonnettina

Piparjuurikerma

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl paksua turkkilaista jugurttia
  • suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Savukalasalaatti ja piparjuurikerma tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin kurkut. Pese ja kuivaa kurkku. Jos käytät avomaankurkkuja, kuori ne.

2. Leikkaa kurkku puoliksi ja sitten pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.

3. Sekoita väkiviinaetikka, vesi, sokeri, suola ja tilli kulhossa. Kääntele joukkoon kurkut ja anna maustua tunnin verran.

4. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kastiketta varten. Sekoita joukkoon jugurtti ja mausta suolalla, mustapippurilla, piparjuuritahnalla ja sitruunamehulla.

5. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja levitä ne vadille. Nostele päälle tillikurkut liemestään. Paloittele pinnalle savukalat.

6. Lusikoi salaattiin sinne tänne piparjuurikermaa juuri ennen tarjoamista.

Katso myös: Savukalasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa-savulohisalaatti

X