Savukalasalaatti ja piparjuurikerma
Savukalasalaatti ja piparjuurikerma on upea juhannusruoka. Se vaati vain vähän valmistelua mutta on raikkaudessaan ihanaa. Savukalan sijaan voit käyttää myös grillattua kalaa.
Ainekset
Savukalasalaatti
- 500 g lämminsavukalaa (kirjolohta, siikaa, makrillia tms.)
- 1 kerä vihreää salaattia
Tillikurkut
- 1 kurkku tai 2 avomaankurkkua
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl tilliä hienonnettina
Piparjuurikerma
- 1 dl kermaa
- 1 dl paksua turkkilaista jugurttia
- suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 tl piparjuuritahnaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Savukalasalaatti ja piparjuurikerma tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin kurkut. Pese ja kuivaa kurkku. Jos käytät avomaankurkkuja, kuori ne.
2. Leikkaa kurkku puoliksi ja sitten pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita väkiviinaetikka, vesi, sokeri, suola ja tilli kulhossa. Kääntele joukkoon kurkut ja anna maustua tunnin verran.
4. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kastiketta varten. Sekoita joukkoon jugurtti ja mausta suolalla, mustapippurilla, piparjuuritahnalla ja sitruunamehulla.
5. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja levitä ne vadille. Nostele päälle tillikurkut liemestään. Paloittele pinnalle savukalat.
6. Lusikoi salaattiin sinne tänne piparjuurikermaa juuri ennen tarjoamista.
Katso myös: Savukalasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa-savulohisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous