Reseptit

Sieni-punajuurisalaatti blineille

Sieni-punajuurisalaatti valmistetaan ranskalaisten blinien täytteeksi. Suolasienten liotukseen kannattaa varata yksi yö aikaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl (noin 400 g) suolasieniä
  • 1 sipuli
  • 2 etikkapunajuurta
  • 2 dl kermaviiliä
  • hienonnettua tuoretta timjamia
  • sokeria
  • rouhittua mustapippuria

koristeeksi:

  • timjamia

Valmistusohje

Sieni-punajuurisalaatti valmistuu nopeasti, mutta varaa kuitenkin yksi yö suolasienien liotukseen. Sieni-punajuurisalaatti maistuu blinien kanssa.

Valmista sieni-punajuurisalaatti näin:

Liota sieniä yön yli kylmässä vedessä. Maista, että sienet ovat sopivan suolaisia ennen käyttöä. Valuta ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi punajuuret. Sekoita kaikki hienonnetut salaattiaineet keskenään. Sekoita kermaviili ja hienonnettu timjami keskenään. Mausta kastike maun mukaan sokerilla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita kastike salaattiaineiden joukkoon.

X