23.4.2012

Sienikeitto

Teksti: Soili Soisalao Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kevyen ja maukkaan sienikeiton liemi syntyy tomaattimurskasta ja sulatejuustosta.

Ainekset

1 l tuoreita sieniä tai 2-3 dl pakastettuja (suppilovahveroita, herkkusieniä tai muita syötäväksi käsiteltyjä sieniä)
1 pieni sipuli
1 rkl rypsiöljyä
6-7 dl vettä
4 dl tomaattimurskaa
0.5 tl yrttisuolaa
½-1 tl rakuunaa
½-1 tl timjamia
1-2 tl basilikaa
½-1 tl rouhittua mustapippuria
0.5 tl sokeria
100 g sulatejuustoa (Musta Koskenlaskija)

Valmistusohje

1. Puhdista, pilko ja esikäsittele sienet tarpeen mukaan, kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipuli ja sienet öljyssä, lisää sulatejuusto kuutioina sekä muut aineet.

3. Hauduta viitisentoista minuuttia välillä sekoitellen, tarkista maku ja tarjoa kasvisraasteella päällystettyjen leipien kera.

620 kJ (150 kcal) 1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi