Reseptit

Sienikeitto

Kevyen ja maukkaan sienikeiton liemi syntyy tomaattimurskasta ja sulatejuustosta.
Teksti: Soili Soisalao Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l tuoreita sieniä tai 2-3 dl pakastettuja (suppilovahveroita, herkkusieniä tai muita syötäväksi käsiteltyjä sieniä)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 6-7 dl vettä
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 0.5 tl yrttisuolaa
  • ½-1 tl rakuunaa
  • ½-1 tl timjamia
  • 1-2 tl basilikaa
  • ½-1 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tl sokeria
  • 100 g sulatejuustoa (Musta Koskenlaskija)

Valmistusohje

1. Puhdista, pilko ja esikäsittele sienet tarpeen mukaan, kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipuli ja sienet öljyssä, lisää sulatejuusto kuutioina sekä muut aineet.

3. Hauduta viitisentoista minuuttia välillä sekoitellen, tarkista maku ja tarjoa kasvisraasteella päällystettyjen leipien kera.

620 kJ (150 kcal) 1 annos

X