Reseptit

Silli-peruna-alkupalat

Uudet perunat, saaristolais­ leipä ja silli niputetaan maukkaiksi suolapaloiksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silli:

  • 2 matjessillifileetä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 pieni punasipuli kuutioituna
  • 1 dl hienonnettuna ruohosipulia

Perunat:

  • 500 g keitettyjä uusia perunoita
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • saaristolaisleipää ohuina viipaleina
  • voita
  • hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa sillifileet ja leikkaa ne haarukkapaloiksi.

2. Sekoita kulhossa ranskankerman joukkoon sokeri, valkosipuli, hienonnettu punasipuli sekä ruohosipuli. Kääntele joukkoon sillipalat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

3. Puolita tai viipaloi perunat,kääntele niiden joukkoon suola,mustapippuri ja tilkka öljyä.

4. Paahda saaristolaisleipäviipaleet ja voitele ne. Lisää päälleperunaa ja silliä. Koristele tillillä tai ruohosipulilla.

X