Silli-peruna-alkupalat
Uudet perunat, saaristolais leipä ja silli niputetaan maukkaiksi suolapaloiksi.
Ainekset
Silli:
- 2 matjessillifileetä
- 2 dl ranskankermaa
- 1 tl sokeria
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 pieni punasipuli kuutioituna
- 1 dl hienonnettuna ruohosipulia
Perunat:
- 500 g keitettyjä uusia perunoita
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
- saaristolaisleipää ohuina viipaleina
- voita
- hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa sillifileet ja leikkaa ne haarukkapaloiksi.
2. Sekoita kulhossa ranskankerman joukkoon sokeri, valkosipuli, hienonnettu punasipuli sekä ruohosipuli. Kääntele joukkoon sillipalat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
3. Puolita tai viipaloi perunat,kääntele niiden joukkoon suola,mustapippuri ja tilkka öljyä.
4. Paahda saaristolaisleipäviipaleet ja voitele ne. Lisää päälleperunaa ja silliä. Koristele tillillä tai ruohosipulilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous