Reseptit

Silliuunimunakas

Silliuunimunakas valmistuu vähällä vaivalla. Silli antaa munakkaalle upeaa makua ja suolaisuutta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silliuunimunakas

  • 6 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 8 palaa silliä kuutioituna
  • 100 g kesäsipulia hienonnettuna
  • 100 g Västerbottenjuustoa raastettuna

Valmistusohje

Silliuunimunakas tehdään helposti näin:

1. Vatkaa kulhossa kanan­ munien rakenne rikki. Li­sää kerma ja ripaukset suo­laa ja mustapippuria. Kaada massa öljyllä sipaistuun valurautapaistinpannuun (halkaisija n. 20 cm) tai pie­neen uunivuokaan.

2. Ripottele pinnalle sillikuutiot, kesäsipulit sekä Västerbotten-­juustoraaste.

3. Paista 200-­asteisessa uu­nissa 20–30 minuuttia, niin että pinta saa kauniin värin ja massa on kypsä.

4. Ripottele pinnalle vielä hienonnettuja sipulinvarsia ja nosta silliuunimunakas pöytään.

Katso myös: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakas valmistuu vartissa – helppoa ja hyvää

X