Sitruuna-marenkitorttu
Perinteisen täytekakun sijaan kahvipöytään voi leipoa myös kevään makuja ja sävyjä henkivän sitruuna-marenkitortun.
Ainekset
pohja:
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
- (veitsenkärjellinen suolaa)
- 80 g rasiamargariinia (laktoositonta)
- 1 rkl sokeria
- 1 1/2 rkl vettä
täyte:
- 1 dl maizenaa
- 1 dl sokeria
- 1 1/4 dl vettä
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3 munankeltuaista
- 30 g rasiamargariinia (laktoositonta)
marenki:
- 3 munanvalkuaista
- 1 tl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Sitruuna-marenkitorttu on juhlava, laktoositon vaihtoehto kermakakuille.
- Valmista taikina: nypi rasva jauhoihin, kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (ja suola) ja lopuksi vesi. Säilytä muovipussissa jääkaapissa.
- Painele taikina voidellun tai leivinpaperilla vuoratun torttuvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm) ja paista 220 asteessa 10–15 minuuttia.
- Valmista täyte: Sekoita vesi, maissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.
- Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.
- Vatkaa valkuaiset (ja sitruunamehutippa) pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.
- Levitä sitruunakiisseli torttupohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa kymmenen minuuttia, kunnes marenki saa hiukan väriä.
1010 kJ (240 kcal)/ 1 pala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous