Reseptit

Sitruuna-tillisilakat

Sitruuna-tillisilakat on raikasta kesäruokaa. Älä nosta silakka­purkkia pöytään, vaan tarjoa silakat kauniis­ti vadille aseteltuina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-tillisilakat

  • 500 g silakkafileitä

Liemi

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu

Lisäksi

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sipuli renkaina
  • 1 nippu tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Sitruuna-tillisilakat tehdään helposti näin:

1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä lävikössä. Valuta.

2. Mittaa kulhoon liemen ainekset ja sekoita niin, että suola ja sokeri sulavat.

3. Nostele silakkafileet liemeen. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden kypsyä noin 3 tuntia jääkaapissa.

4. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä.

5. Valuta kypsyneet silakkafileet ja lado ne puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain sitruunan kuoren, sipulin ja tillin kera. Kaada päälle mausteliemi ja sulje purkki. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin yön yli.

6. Voit tarjota sitruuna-tillisilakat laakealle vadille asteltuina niin perinteinen silakkaruoka saa uuden ilmeen.

Katso myös: Inkivääri-korianterisilakat

Katso myös Kotiliesi.fi: Silakka-boquerones

X