Sitruuna-tillisilakat
Sitruuna-tillisilakat on raikasta kesäruokaa. Älä nosta silakkapurkkia pöytään, vaan tarjoa silakat kauniisti vadille aseteltuina.
Ainekset
Sitruuna-tillisilakat
- 500 g silakkafileitä
Liemi
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 10 kokonaista mustapippuria
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 sitruunan mehu
Lisäksi
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 sipuli renkaina
- 1 nippu tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Sitruuna-tillisilakat tehdään helposti näin:
1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä lävikössä. Valuta.
2. Mittaa kulhoon liemen ainekset ja sekoita niin, että suola ja sokeri sulavat.
3. Nostele silakkafileet liemeen. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden kypsyä noin 3 tuntia jääkaapissa.
4. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä.
5. Valuta kypsyneet silakkafileet ja lado ne puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain sitruunan kuoren, sipulin ja tillin kera. Kaada päälle mausteliemi ja sulje purkki. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin yön yli.
6. Voit tarjota sitruuna-tillisilakat laakealle vadille asteltuina niin perinteinen silakkaruoka saa uuden ilmeen.
Katso myös: Inkivääri-korianterisilakat
Katso myös Kotiliesi.fi: Silakka-boquerones
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous