Reseptit

Sitruunaglaseerattu porkkanapekaanikakku

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g porkkanaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 tl piparkakkumaustetta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 3 rkl rusinoita

sitruunaglaseeraus:

  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Näin valmistat sitruunaglaseeratun porkkanapekaanikakun

  1. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti taikinaan.
  2. Lisää joukkoon porkkanaraaste, öljy, karkeaksi rouhitut pekaanipähkinät ja rusinat. Kaada taikina silikonipintaiseen kakkuvuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun noin 2 litran kakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai, kunnes tikkuun ei testatessa tartu enää taikinaa. Anna porkkanakakun jäähtyä kunnolla tai mehevöityä seuraavaan päivään.
  4. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja valuta jäähtyneen porkkanakakun päälle.
X