Sitruunagraavattu piparjuurilohi
Reseptit

Sitruunagraavattu piparjuurilohi

Raikas sitruunagraavattu lohi saa seurakseen tuoreella piparjuurella maustetun kastikkeen. Tässä raikas lisä joulun kalapöytään.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunagraavattu lohi

  • 500 g lohifileetä
  • 1 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl rouhittuja valkopippureita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tillin varsia

Piparjuurikastike

  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • silputtua tilliä

Valmistusohje

Sitruunagraavattu piparjuurilohi tehdään helposti näin:

1. Poista lohesta tarvittaessa ruoto, mutta jätä nahka. Ripottele sokeri, suola ja pippurirouhe tasaisesti fileen pintaan. Lisää raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja tillin varsia.

2. Kääri filee tiukasti leivinpaperiin ja laita muovipussiin. Laita päälle kevyt paino ja anna maustua jääkaapissa 1 vrk.

3. Pyyhi graavatun kalan pinta. Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi. Asettele viipaleet limittäin tarjoiluvadille.

4. Vatkaa smetana ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla, suolalla, sitruunamehulla ja piparjuurella. Valuta kastiketta raidoiksi kalan päälle, tarjoa loput erikseen. Viimeistele sitruunagraavattu piparjuurilohi tillillä.

Katso myös: Onko kalapöytä sinunkin suosikkisi jouluna? Näillä resepteillä valmistat niin perinteiset kuin trendikkäätkin joulukalat

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

X