Sitruunagraavattu piparjuurilohi
Raikas sitruunagraavattu lohi saa seurakseen tuoreella piparjuurella maustetun kastikkeen. Tässä raikas lisä joulun kalapöytään.
Ainekset
Sitruunagraavattu lohi
- 500 g lohifileetä
- 1 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl rouhittuja valkopippureita
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- tillin varsia
Piparjuurikastike
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- silputtua tilliä
Valmistusohje
Sitruunagraavattu piparjuurilohi tehdään helposti näin:
1. Poista lohesta tarvittaessa ruoto, mutta jätä nahka. Ripottele sokeri, suola ja pippurirouhe tasaisesti fileen pintaan. Lisää raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja tillin varsia.
2. Kääri filee tiukasti leivinpaperiin ja laita muovipussiin. Laita päälle kevyt paino ja anna maustua jääkaapissa 1 vrk.
3. Pyyhi graavatun kalan pinta. Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi. Asettele viipaleet limittäin tarjoiluvadille.
4. Vatkaa smetana ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla, suolalla, sitruunamehulla ja piparjuurella. Valuta kastiketta raidoiksi kalan päälle, tarjoa loput erikseen. Viimeistele sitruunagraavattu piparjuurilohi tillillä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous