Reseptit

Sitruunainen marjakiisseli

Marjakiisseli on raikas ja helppo jälkiruoka sellaisenaankin ilman lisukkeita.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 1 sitruuna
  • ¾ dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 4-5 dl mansikoita, vadelmia ja mustikoita (kotimaisia)

Päälle

  • 0.5 dl pekaanipähkinöitä
  • ½-1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 rkl paksua jogurttia (rasvaa 10 %)

Valmistusohje

1. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuorta noin teelusikallisen verran.

2. Mittaa 4 dl vettä, sitruunamehu ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

3. Sekoita perunajauhot desilitraan vettä ja kaada kuumaan nesteeseen hyvin sekoittaen, anna pulpahtaa ja ota kiisseli pois hellalta.

4. Lisää marjat, kaada tarjoilukulhoihin ja ripottele päälle aavistus sokeria.

5. Paahda karkeasti rouhitut pähkinät, kaada lautaselle, mausta sitruunalla ja hunajalla ja ripottele kiisselin päälle juuri ennen tarjoilua.

6. Kruunaa annos paksulla jogurtilla.

Vinkki: Marjakiisseli on raikas ja helppo jälkiruoka sellaisenaankin ilman lisukkeita.

820 kJ (200 kcal)/1 annos

X