Sitruunainen rahkapiirakka
Reseptit

Sitruunainen rahkapiirakka

Sitruunainen rahkapiirakka valmistetaan murotaikinan sijasta pullataikinaan. Täyte loihditaan maitorahkasta, sitruunamehusta ja mausteista.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2.5 dl kevytmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 70 g rasiamargariinia
  • 1/4 tl sahramia
  • 2 tl kardemummaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 6-7 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 500 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 - 1 dl rusinoita

voiteluun:

  • kananmunaa

koristeluun:

  • sitruunankuoriraastetta
  • sokeroituja appelsiininkuoripaloja tai
  • kuivattuja hedelmiä
  • mantelilastuja

Valmistusohje

Sitruunainen rahkapiirakka leivotaan pullataikinapohjaan. Jos et ehdi odottaa pullataikinan valmistumista, voit käyttää myös valmista pakastemurotaikinaa.

  1. Valmista pohja: sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja muut ainekset ja alusta taikina tasaiseksi.
  2. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran ja valmista täyte sekoittamalla rahka, sokeri, munat, sitruuna ja rusinat. Pese sitruuna hyvin, ennen kuin raastat kuoren.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi pohjaksi, myös reunoille, pistele pohja ja levitä täyte.
  4. Voitele reunat munalla, paista 200 asteessa 20–30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
  5. Koristele sitruunankuoriraasteella, mantelilastuilla tai sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.

Yksi annos/pala  sitruunaista rahkapiirakkaa sisältää 640 kJ (150 kcal)

Saatat pitää myös sitruuna-rahkakakusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Rahka vai maitorahka? Hyödynnä monipuolinen proteiinipommi jälkkäreissä, leivonnaisissa ja välipaloissa

X