Reseptit

Suklaa-tryffelikakku

Suklaa-tryffelikakussa maistuu kahvin, konjakin ja tumman suklaan makusinfonia. Täytteeksi sopii rahka ja kerma.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

kostuttamiseen:

  • 0.5 dl kylmää, vahvaa kahvijuomaa
  • 1 rkl konjakkia

täyte:

  • 500 g tummaa suklaata
  • 200 g maustettua rahkaa (vanilja)
  • 5 dl kuohukermaa

koristeeksi:

  • kaakaojauhetta
  • tomusokeria

Valmistusohje

Suklaa-tryffelikakku maustetaan kahvilla ja konjakilla ja täytetään tummalla suklaalla, rahkalla ja kermalla.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon.

Kaada taikina voideltuun irtoreunavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Paista 200 asteen uuninlämmössä 7–8 minuuttia.

Sekoita kahvijuoma ja konjakki keskenään ja kostuta jäähtynyt kakkupohja seoksella.

Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä. Sekoita huoneenlämpöinen rahka suklaan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti nostelemalla muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, anna jäähtyä ja kiinteytyä jääkaapissa.

Irrota kakku vuoan reunasta terävällä veitsellä ja ota reuna pois. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja aseta ne tasaisin välein kakun pinnalle. Siivilöi väleihin tomusokeria. Irrota paperisuikaleet.

X