Reseptit

Suklaamukikakku

Suklaamukikakku valmistuu nopeasti mikrossa. Raaka-aineet löytyvät useimmilta kaapista valmiina. Älä heitä pannun pohjalle jäänyttä kahvitilkkaa pois, sillä se tuo taikinaan makua ja mehevyyttä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaamukikakku

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl tummaa kaakoajauhetta
  • 1/2 dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 1 rkl rommia

Mukien voiteluun

  • 1 tl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Lisäksi

  • kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
  • (tummaa kaakaojauhetta ja sulatettua suklaata)

Valmistusohje

Suklaamukikakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele mikronkestävät kahvimukit.

2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita toisessa kulhossa rasva, kananmuna, kahvi ja rommi. Yhdistä ainekset tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina mukeihin. Kypsennä kakkusia mikrossa 800 W:n teholla 2 minuuttia.

4. Koristele halutessasi tummalla kaakaojauheella ja sulatetulla suklaalla. Tarjoile suklaamukikakku kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös: Mukikakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaakupit

X