Suklaamukikakku
Suklaamukikakku valmistuu nopeasti mikrossa. Raaka-aineet löytyvät useimmilta kaapista valmiina. Älä heitä pannun pohjalle jäänyttä kahvitilkkaa pois, sillä se tuo taikinaan makua ja mehevyyttä.
Ainekset
Suklaamukikakku
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 dl tummaa kaakoajauhetta
- 1/2 dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
- 1 kananmuna
- 1/2 dl vahvaa kahvia
- 1 rkl rommia
Mukien voiteluun
- 1 tl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Lisäksi
- kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
- (tummaa kaakaojauhetta ja sulatettua suklaata)
Valmistusohje
Suklaamukikakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele mikronkestävät kahvimukit.
2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita toisessa kulhossa rasva, kananmuna, kahvi ja rommi. Yhdistä ainekset tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina mukeihin. Kypsennä kakkusia mikrossa 800 W:n teholla 2 minuuttia.
4. Koristele halutessasi tummalla kaakaojauheella ja sulatetulla suklaalla. Tarjoile suklaamukikakku kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso myös: Mukikakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaakupit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous