Reseptit

Suklaapavlovat

Suklaapavlovat muotoillaan pääsiäisen jälkiruokapöytään munanmuotoisiksi leivoksiksi. Gluteenittomana ne sopivat useille, ja maidottoman version saat korvaamalla suklaakerman vaahdotettavalla kaurakaakaokastikkeella. Täytä leivokset vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy rapeana.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaapavlovat

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 1/2 dl hienoa sokeria
  • 1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl maissitärkkelys- tai perunatärkkelysjauhoja

Täyte

  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa suklaakermaa

Koristeeksi

  • karhunvatukoita
  • suklaamunamakeisia
  • murusteltua, pakastekuivattua vadelmaa

Valmistusohje

Suklaapavlovat leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä uuni 125 asteeseen.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tilkka omenaviinietikkaa. Sekoita kaakaojauhe ja maissitärkkelys keskenään ja sekoita kevyesti nostellen valkuaisvaahdon joukkoon. Nosta lusikalla marenkitaikinaa leivinpaperin päälle munanmuotoisiksi leivospohjiksi. Muotoile marenkivaahtoa reunoilta hieman koholle, niin että pohjasta tulee hieman kulhomainen. Kypsennä marenkimunia 125-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Anna jäähtyä kunnolla.

3. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Täytä marenkimunat suklaakermavaahdolla. Koristele karhunvatukoilla, rouhituilla suklaamunamakeisilla ja pakastekuivatulla vadelmalla.

Vinkki! Täytä tarjolle vain sen verran marenkimunia kuin on syöjiä. Täyte sitkistää marengin nopeasti. Täyttämätön marenkimuna säilyy huoneenlämmössä hyvänä vähintään viikon.

Katso myös: Marenki-suklaa-kinuskikakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Pavlova – jumalainen marenkikakku taipuu moneen makuun

X