
Suolainen kääretorttu katkarapu-lohitäytteellä
Suolainen kääretorttu katkarapu-lohitäytteellä on hauska vastine perinteiselle voileipäkakulle, joka lunastaa paikkansa kahvipöydän suolaisena herkkuna.
Ainekset
Pohja:
- 12 isoa tai 16 pientä paahtoleipäviipaletta
Kostutus:
- 2 dl maitoa
Katkarapu-lohitäyte:
- 250 g katkarapuja
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 nippu tilliä
- 1 pieni punasipuli
- 200 g katkaraputuorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa (28 %) tai majoneesia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl tomaattipyreetä
Päälle:
- 3 dl ranskankermaa (28 %)
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1/4 tl suolaa
- retiisejä
- katkarapuja tai mätiä
- tilliä
- roseepippureita
Valmistusohje
1. Sulata katkaravut siivilässä. Silppua lohi. Hienonna tilli (jätä vähän tilliä koristeeksi) ja punasipuli. Notkista tuorejuusto ranskankermalla tai majoneesilla ja mausta sitruunamehulla sekä tomaattipyreellä.
2. Levitä iso tuorekelmuarkki työtasolle. Leikkaa leivistä pois kuoret. Asettele viipaleet vieri viereen kelmun päälle. Painele leivät litteiksi kaulimella. Kostuta viipaleet maidolla pullasutia apuna käyttäen.
3. Levitä tuorejuustoseos leipä levyn päälle. Ripottele pinnalle katkaravut, lohipalat sekä tilli ja sipulisilput. Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumakohdat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa 3–4 tuntia.
4. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta sitruunamehulla, tomaattipyreellä ja ripauksella suolaa. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä päälle kuorrute. Koristele mädillä tai katkaravuilla, retiisiviipaleilla ja tillillä. Viimeistele kakku roseepippureilla.
Katso myös: Raikas kalakakku
Kotiliesi.fi: Helppo Toast skagen -voileipäkakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous