Reseptit

Suolainen kääretorttu katkarapu-lohitäytteellä

Suolainen kääretorttu katkarapu-lohitäytteellä on hauska vastine perinteiselle voileipäkakulle, joka lunastaa paikkansa kahvipöydän suolaisena herkkuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 12 isoa tai 16 pientä paahtoleipäviipaletta

Kostutus:

  • 2 dl maitoa

Katkarapu-lohitäyte:

  • 250 g katkarapuja
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1 nippu tilliä
  • 1 pieni punasipuli
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa (28 %) tai majoneesia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl tomaattipyreetä

Päälle:

  • 3 dl ranskankermaa (28 %)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1/4 tl suolaa
  • retiisejä
  • katkarapuja tai mätiä
  • tilliä
  • roseepippureita

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut siivilässä. Silppua lohi. Hienonna tilli (jätä vähän tilliä koristeeksi) ja pu­nasipuli. Notkista tuorejuusto ranskankermalla tai majonee­silla ja mausta sitruunamehulla sekä tomaattipyreellä.

2. Levitä iso tuorekelmuarkki työtasolle. Leikkaa leivistä pois kuoret. Asettele viipaleet vieri viereen kelmun päälle. Painele leivät litteiksi kaulimella. Kos­tuta viipaleet maidolla pullasu­tia apuna käyttäen.

3. Levitä tuorejuustoseos leipä­ levyn päälle. Ripottele pinnalle katkaravut, lohipalat sekä tilli­ ja sipulisilput. Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumakohdat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa 3–4 tuntia.

4. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta sit­ruunamehulla, tomaattipyreel­lä ja ripauksella suolaa. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä päälle kuorrute. Koristele mä­dillä tai katkaravuilla, retiisivii­paleilla ja tillillä. Viimeistele kakku roseepippureilla.

Katso myös: Raikas kalakakku

Kotiliesi.fi: Helppo Toast skagen -voileipäkakku

X