Reseptit

Suolakinuski-suklaakakku

12.5.2019 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: MIRVA KAKKO

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Suklaakakussa yhdistyvät kakkupohjan täyteläinen suklaa, makean hapokas valkosuklaa-jogurttitäyte ja sormisuolalla maustettu kinuski. Anna kakun tekeytyä täytettynä mielellään yön yli ennen tarjoilua, jolloin maut saavat tasaantua ja kakku mehevöityä.

Ainekset

Pohja:

200 g tummaa suklaata
100 g voita
6 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Valkosuklaa-jogurttimousse:

200 g valkosuklaata
50 g voita
2 dl paksua kreikkalaista luonnonjogurttia

Kostutus:

1 1/2 dl sitruunalimonadia

Täyte:

1 1/2-2 dl omenasosetta

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat öljyllä tai voilla.

2. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä, kun suklaa alkaa sulaa.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaasula joukkoon kevyesti nostellen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

4. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu vielä taikinaa, jatka kypsentämistä viisi minuuttia kerrallaan. Anna kakun jäähtyä vuoassa kädenlämpöiseksi. Nosta kakku leikkuulaudalle.

5. Paloittele valkosuklaa ja voi kattilaan tai mikron kestävään kulhoon. Sulata ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon jogurtti.

6. Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä 3–4 osaan. Nosta alimmainen levy kakkuvadille. Kostuta ja levitä päälle omenasosetta. Levitä päälle valkosuklaajogurttimoussea. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja täytä. Jatka näin loput kerrokset. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.

7. Nosta kakku tarjoiluvadille.

8. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä tämän jälkeen keskilämmöllä 6–8 minuuttia, kunnes seos on kinuskimaista. Sekoita joukkoon voi ja sormisuola. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Valuta kinuskia kakun päälle ja anna kinuskin valua rennosti kakun reunoille.