Reseptit

Aito ranskalainen suklaakakku

21.3.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

150 g voita
150 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

Aito ranskalainen suklaakakku tehdään tummasta suklaasta ja voista, ja se on sisältä kostean valuva.

Sulata voi. Paloittele suklaa kuumaan voi­sulaan.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaa­voiseos vaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan.

Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista suklaakakkua 175­-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Suklaakakun tulee jäädä keskeltä valuvan pehmeäksi.

Ohje: Kahvila Fleuriste, Uudenmaankatu 13, Helsinki

 

Kommentit (3)

Bonjour! Tämä kakku on täydellinen arkeen ja
juhlaan! Minulla oli aikaisemmin pikku juhlat.
Siellä sitä kakkua syötiin tosi paljon!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *