3.5.2012

Sushi

Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

Sushiriisi:

2 dl japanilaista sushiriisiä tai puuroriisiä
2.5 dl vettä
1.5 rkl japanilaista riisiviinietikkaa
reilu rkl sokeria
1 tl merisuolaa

Riisisushit:

annos sushiriisiä
10-12 kylmäsavulohiviipaletta, tuoretta kuhaa tai isoja katkaravunpyrstöjä
2 merileväarkkia
wasabia
sitruuna- tai limettiviipaleita

tarjoiluun:

wasabitahnaa
japanilaista soijakastiketta
etikkaliemeen säilöttyjä inkiväärilastuja

Valmistusohje

  1. Valmista sushiriisi. Kaada riisi isoon kulhoon ja huuhtele, kunnes vesi on kirkasta. Valuta riisi hyvin.
  2. Kaada riisi kattilaan, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kun riisi kiehuu kunnolla, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä reilusti ja anna riisin hautua 10 minuuttia.
  3. Nosta kattila pois levyltä ja anna riisin seistä kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Sekoita riisin kypsyessä riisiviinietikka, sokeri ja suola pienessä kulhossa. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
  5. Kumoa kypsä riisi laakeaan kulhoon, pirskota pinnalle viinietikkaliemi. Kääntele liemi varovasti esimerkiksi kahdella puulastalla nostellen riisin joukkoon. Älä sekoita. Kun riisi on kädenlämpöistä, voit aloittaa sushien valmistamisen.
  6. Valmista sushit. Vuoraa munakuppi talouskelmulla. Leikkaa ohut suikale merileväarkista ja laita se munakupin pohjalle kelmun päälle. Asettele kalaviipale tai katkarapu munakupin pohjalle merilevän päälle.
  7. Sipaise vähän wasabia kalan pintaan ja täytä munakuppi riisillä.
  8. Nosta sushi kelmun avulla munakupista ja kumoa ylösalaisin tarjoiluvadille. Voit myös muovailla riisistä käsin pieniä puikuloita, joiden päälle sipaiset wasabia ja asettelet kalasiivun tai katkaravunpyrstön sekä merileväsuikaleen.
  9. Koristele pienellä sitruuna- tai limettiviipaleilla. Tarjoile riisisushien kanssa pienistä astioista wasabia, japanilaista soijakastiketta ja inkiväärilastuja.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi