Talkooleipä
Ainekset
- 2 pussia kuivahiivaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 6 dl spelttijauhoja
- 0.5 rkl kuminaa, fenkolia ja anista
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 6 dl vettä
Täyte 1
- 50 g voita
- basilikanlehtiä
- 4 viipaloitua valkosipulinkynttä
Täyte 2
- 12 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 3 rkl aurinkotomaattien öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään leivontakulhossa. Lisää siirappi ja 45-asteinen vesi. Alusta taikina kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota tunnin verran.
2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Muotoile siitä kaksi pitkää limppua. Anna kohota noin 30 minuuttia. Tee molempiin leipiin 8–10 viiltoa. Täytä toisen leivän viillot voilla, basilikalla ja valkosipuliviipaleilla. Pane toisen leivän viiltoihin tomaatit, ripottele päälle oreganoa ja valuta päälle öljy.
3. Kypsennä leipiä 210-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous