Reseptit

Talkooleipä

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl spelttijauhoja
  • 0.5 rkl kuminaa, fenkolia ja anista
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 6 dl vettä

Täyte 1

  • 50 g voita
  • basilikanlehtiä
  • 4 viipaloitua valkosipulinkynttä

Täyte 2

  • 12 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 3 rkl aurinkotomaattien öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään leivontakulhossa. Lisää siirappi ja 45-asteinen vesi. Alusta taikina kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota tunnin verran.

2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Muotoile siitä kaksi pitkää limppua. Anna kohota noin 30 minuuttia. Tee molempiin leipiin 8–10 viiltoa. Täytä toisen leivän viillot voilla, basilikalla ja valkosipuliviipaleilla. Pane toisen leivän viiltoihin tomaatit, ripottele päälle oreganoa ja valuta päälle öljy.

3. Kypsennä leipiä 210-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

X