
Tandoorikasvikset
Tandoorikasvikset tuovat jujua tuttuihin uunijuureksiin. Kukkakaali ja myskikurpitsa saavat itse tehdystä tandooritahnasta herkullisen maun. Jogurttipohjaisen tandooritahnan ainesosalista on pitkä, mutta valmistus on helppoa ja nopeaa. Toki voit korvata itse tehdyn tahnan myös kaupan valmiilla. Kukkakaalin ja myskikurpitsan sijaan voit käyttää muitakin nopeasti kypsyviä kasviksia, kuten porkkanoita, lanttua, bataattia, kesäkurpitsaa tai paprikaa.
Ainekset
Tandoorikasvikset
- 1 pieni kukkakaali
- 1-2 punasipulia
- 1 (800 g) myskikurpitsa
Tandooritahna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 tl inkivääriä raastettuna
- 1/2 chili hienonnettuna
- 2 rkl korianteria hienonnettuna
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl fenkolinsiemeniä murskattuna
- 1/2 tl sokeria
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
Jogurttiraita
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 ps (8 g) Raita-mausteseosta (Santa Maria)
- 2-3 rkl minttua hienonnettuna
Valmistusohje
Tandoorikasvikset tehdään helposti näin:
1. Sekoita kaikki tandooritahnan ainekset kulhossa.
2. Sekoita jogurttiraidan ainekset kulhossa ja nosta kylmään maustumaan.
3. Huuhtele kukkakaali, irrottele kukinnot ja viipaloi kanta. Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita kasvikset marinadin joukkoon. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
4. Tarjoile tandoorikasviksia basmatiriisin ja jogurttiraidan kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Keltajuuri, lanttu, juuriselleri… Osaatko käyttää juureksia?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous