Reseptit

Tandoorikasvikset

Tandoorikasvikset tuovat jujua tuttuihin uunijuureksiin. Kukkakaali ja myskikurpitsa saavat itse tehdystä tandooritahnasta herkullisen maun. Jogurttipohjaisen tandooritahnan ainesosalista on pitkä, mutta valmistus on helppoa ja nopeaa. Toki voit korvata itse tehdyn tahnan myös kaupan valmiilla. Kukkakaalin ja myskikurpitsan sijaan voit käyttää muitakin nopeasti kypsyviä kasviksia, kuten porkkanoita, lanttua, bataattia, kesäkurpitsaa tai paprikaa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tandoorikasvikset

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1-2 punasipulia
  • 1 (800 g) myskikurpitsa

Tandooritahna

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 1/2 chili hienonnettuna
  • 2 rkl korianteria hienonnettuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl fenkolinsiemeniä murskattuna
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua

Jogurttiraita

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 ps (8 g) Raita-mausteseosta (Santa Maria)
  • 2-3 rkl minttua hienonnettuna

Valmistusohje

Tandoorikasvikset tehdään helposti näin:

1. Sekoita kaikki tandooritahnan ainekset kulhossa.

2. Sekoita jogurttiraidan ainekset kulhossa ja nosta kylmään maustumaan.

3. Huuhtele kukkakaali, irrottele kukinnot ja viipaloi kanta. Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita kasvikset marinadin joukkoon. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.

4. Tarjoile tandoorikasviksia basmatiriisin ja jogurttiraidan kanssa.

Katso myös: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Keltajuuri, lanttu, juuriselleri… Osaatko käyttää juureksia?

X