
Tartaletti vadelma-limettitäytteellä
Tartaletti vadelma-limettitäytteellä sopii kevään juhlapöytään. Mureat leivospohjat on tehty näppärästi muffinipellille. Pohjat voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Ne säilyvät tiiviissä rasiassa noin viikon ajan, pakastimessa ainakin kuukauden.
Ainekset
Tartaletti, pohja
- 150 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tomusokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 keltuainen
Tartaletti, vadelma-limettitäyte
- 3 dl vispikermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g tuorejuustoa
- 2 luomulimettiä
Pinnalle
- 400 g vadelmia
Valmistusohje
Tartaletti vadelma-limettitäytteellä leivotaan helposti näin:
1. Paloittele kylmä voi kulhoon tai monitoimikoneeseen. Lisää jauhot, tomusokeri, suola ja vaniljasokeri. Nypi sormin tai pyöräytä ainekset koneella murumaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi munankeltuainen. Tee taikinasta pallo, litistä se ja kääri kelmuun. Laita taikina kylmään noin puoleksi tunniksi.
2. Voitele huolellisesti 12-koloinen muffinipelti. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä esim. juomalasilla noin 9 cm:n kokoisia pohjia. Painele pohjat muffinipellin koloihin. Pistele pohjat haarukalla ja kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne varovasti vuoasta. Pohjat säilyvät tiiviissä rasiassa noin viikon.
3. Täytä pohjat tarjoamispäivänä. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Vatkaa tuorejuusto sileäksi ja lisää kermavaahdon sekaan. Mausta täyte limetinkuoriraasteella ja limettimehulla. Käytä ensin yhden limetin mehu ja kuoriraaste. Lisää tarvittaessa mehua. Pursota täyte leivospohjille. Koristele tartaletti vadelmilla ja limetinkuorisuikaleilla.
Katso myös: Naistenviikon makeimmat leivonnaiset – smoothiekakkua ja Brita-leivoksia
Katso myös Kotiliesi.fi: Ystävänpäiväleivokset – hemmottele rakkaita söpöillä herkuilla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous