Marja_mascarponekakku
Muhkea marja-mascarponekakku on kahvipöydän kuningatar. Lisää näyttävyyttä kakkuun saat koristelemalla sen marjoilla ja macaron-leivoksilla.
Leivonta

Naistenviikon makeimmat leivonnaiset – smoothiekakkua ja Brita-leivoksia

Naistenviikkoa vietetään 18.-24.7. Nimensä viikko on saanut siitä, että sen aikana vietetään vain naisten nimipäiviä. Kesän marjasadosta syntyy herkullinen leivonainen viikon jokaiselle päivälle.
Teksti: emmitoivonen Kuvat: Otavamedia

18.7. Smoothiekakku
Riikka

marjainen smoothiekakku

Raikas smoothiekakku sopii loistavasti vegaaneille, mutta maistuu taatusti muillekin. Kakkuun voit upottaa mitä tahansa mieleisiäsi marjoja, kuten nyt sesongissa olevia vadelmia ja mustikoita. Tämän herkun voi myös hyvillä mielin pakastaa.

19.7. Vadelmapavlovarulla
Sari, Saara, Sara, Salli, Salla

791871-vadelmapavlova.jpg

Rakenteeltaan unelmaisen kepeä pavlovarulla syntyy marenkipohjasta, mascarpone-vaniljakreemistä sekä vadelmista. Voit korvata vadelman myös mansikalla tai mustikalla.

20.7. Kesän mehevin mustikkakakku
Marketta, Maarit, Reetta, Reeta, Maaret, Margareeta

985723-mustikka_kakku,590.jpg

Kun perinteiset mustikkapiirakat alkavat tuntua jo nähdyiltä, kokeile mehevää mustikkakakkua. Tämä kakku on helppo tehdä ja taikinaan tuleva marsipaani pitää huolen mehevyydestä. Koko komeus viimeistellään limetinmakuisella tuorejuusto-kermavaahdolla sekä tietenkin mustikoilla.

21.7. Marja-vuokapulla
Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna

729431-SE_marja_vuokapulla.jpg

Kukapa voisi vastustaa tuoretta pullaa? Marjoilla ja vaniljaisella rahkatäytteellä aateloitu vuokapulla on takuuvarma nimipäiväkahvien hitti.

22.7. Tuulihattu-vadelmakakku
Leena, Matleena, Leeni, Lenita

729800-SE_tuulihattuvadelmakkku.jpg

Tuulihattutaikinasta tehty kakku on hauskaa vaihtelua tavalliselle sokerikakkupohjalle. Simppeli kakku kaipaa väliinsä vain vispautuvasta vanilliinikastikkeesta ja vadelmista pyöräytettävän täytteen.

23.7. Brita-leivokset
Olga, Oili

Brita-leivokset

Klassinen Brita-kakku muuntuu helposti leivoksiksi. Herkullinen marengilla päällystetty kakkupohja yhdistetään kermaiseen täytteeseen sekä tuoreisiin marjoihin ja leikataan annospaloiksi. Tästä ei kesäinen leivos enää parane.

24.7. Muro-marjapiirakka
Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia, Tinja

Muro-marjapiirakka

Tämä piirakka on pirteä poikkeus moniin muihin piirakoihin, sillä tässä piirakassa vain pohja on paistettu. Murea muropohja saa päälleen ranskankermatäytteen sekä runsaasti punaisia marjoja.

Kokeile myös näitä marjaleivonnaisia:

Marja_mascarponekakku
Marja-mascarponekakku

726590-marjapiirakka.jpg
Marjapiirakka

732728-vadelmapiirakka.jpg
Vadelmapiirakka

931589-red_velvet_kakku.jpg
Red Velvet -kakku – tuorejuustolla täytetty marjakakku

Kotiliesi.fi: Kuningatarpiirakka

X