Reseptit

Tuulihattu-vadelmakakku

12.4.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

3 dl vettä
150 g voita
2.5 dl vehnäjauhoja
5 munaa

täyte:

5 liivatelehteä
Kylmää vettä
puolen sitruunan mehu
1 l vadelmia
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

koristeeksi:

vadelmia ja vadelmanlehtiä tai yrttejä

Valmistusohje

Kuumenna vesi ja voi kiehuvaksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä muutama minuutti. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle pellille kolme ympyrää, joiden halkaisija on 20 senttiä. Aloita pursottaminen keskeltä ja jätä kierteiden väliin noin 1 sentti kohoamisvaraa.

Paista pohjia 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Ota pohjat uunista, irrota varovasti paperista ja anna jäähtyä. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Mausta vadelmat maun mukaan sokerilla ja vaniljasokeilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vadelmat joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet mehuun.

Lisää liivateliuos ohuena nauhana hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Nosta yksi tuulihattulevy tarjoiluvadille
ja levitä sen päälle puolet täyteseoksesta. Nosta päälle toinen levy ja loput täyteseoksesta. Nosta viimeinen levy päälle ja koristele kakku marjoilla ja vadelmanlehdillä tai yrteillä.