Kelluvat saaret – ota talteen helppo resepti!
Tarvitset:
3 keskikokoisen kananmunan valkuaista
6 rkl sokeria
Vaniljakastike:
½ l maitoa tai maidon ja kerman seosta
vaniljatanko
½ rkl peruna- tai maissijauhoja
3 munankeltuaista
3-4 rkl sokeria
Keittämiseen: vettä tai maitoa
hippunen suolaa
Pinnalle: paahdettuja mantelilastuja
Tee näin:
1. Valmista ensin vaniljakastike. Halkaise vaniljatanko. Laita kastikeainekset pieneen kattilaan ja vatkaa sekaisin.
2. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä seos kylmäksi.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista, lisää puolet sokerista ja vatkaa taas. Kääntele loput sokerista joukkoon lusikalla.
4. Kuumenna kattilassa vettä tai maitoa. Muotoile valkuaisesta ruokalusikan kokoisia palloja ja aseta ne lusikan avulla kypsymään ”hymyillen kiehuvaan” veteen tai maitoon. Keitä noin 3 minuuttia molemmin puolin – käännä pallerot keittämisen aikana.
5. Nosta lumimunat reikäkauhalla leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Kaada vaniljakastike maljaan ja lisää pinnalle marenkipallot. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous