Maistuisiko mustikkapiirakka pullataikinasta vai kenties mustikka-marenkitorttu? Parhaat mustikkareseptit herkutteluun
Listasimme kahdeksan parhainta mustikkapiirakkareseptiä yhteen. Mikä on sinun suosikkisi?
Listasimme kahdeksan parhainta mustikkapiirakkareseptiä yhteen. Mikä on sinun suosikkisi?
Mustikka on oikea metsien terveyspommi. Ja mikä parasta, se maistuu lähes kaikille.
Mustikka sisältää runsaasti antosyaani-nimisiä polyfenoleja, jotka tutkitusti parantavat vastustuskykyä bakteeri- ja virustulehduksia vastaan. Sen lisäksi mustikan on todettu auttavan painonhallinnassa, parantavan hiljaista eli matala-asteista tulehdusta sekä kohentavan jopa muistia!
Vuotuinen mustikkakausi starttaa noin heinäkuun puolen välin jälkeen. Kokosimme yhteen kahdeksan mustikkareseptiä, josta voit poimia oman suosikkisi talteen!
1. Mustikka-marenkitorttu
Perinteistä mustikkapiirakkaa saa päivitettyä, kun piirakan päälle valmistaa suloisen marenkihunnun. Nauti valmis mustikka-marenkitorttu esimerkiksi vaniljajäätelön kera.
Resepti
Ainekset
Pohja:
125 g pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
2 keltuaista
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 l mustikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Pinnalle:
2 valkuaista
1 1/4 dl sokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää keltuaiset. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos nopeasti taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levähtää hetki jääkaapissa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Vatkaa sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri vähän kerrallaan.
4. Ota piirakka uunista ja levitä päälle marenki. Jatka paistamista vielä 5–6 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kevyen pintavärin. Tarjoile jäähtyneenä hyvän kahvin kera.
2. Mustikka-kaurahyve
Mustikka ja kaura ne yhteen sopii! Kokeile vaikkapa tätä maukasta mustikka-kaurahyvettä. Sen valmistukseen tarvitse vain kaurahiutaleita, mustikoita ja pekaanipähkinöitä.
Resepti
Ainekset
6 dl isoja kaurahiutaleita
1 1/2 tl jauhettua kanelia
1 1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl pekaanipähkinöitä
4 dl maitoa
2 kananmunaa
50 g voita
400 g pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mausteet ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja mikrossa sulatettuvoi.
2. Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot keskenään ja levitä 2/3 osaa marjoista piirakkavuoan pohjalle. Levitä seuraavaksi kuivaaineseos ja ripottele päälle tasaisesti sokeri. Valuta maitomunaseos. Levitä pinnalle loput mustikoista.
3. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoile piirakka vaahdotetun kerman tai vanilja jäätelön kera.
3. Mustikka-pullavanukas
Oletko pullan ystävä? Siinä tapauksessa tämä resepti on juuri sinua varten! Mustikka-pullavanukkaassa yhdistyvät marjan hento makeus ja pullan ihanan täyteläinen pehmeys.
Resepti
Ainekset
450 g kuivahtanutta pullapitkoa
100 g voita
Vaniljainen munamaito:
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
4 kpl kananmunaa
½ vaniljatangon siemenet
Lisäksi
200 g mustikoita
3 rkl ruokokidesokeria
Valmistusohje
- Viipaloi pullapitko noin sentin viipaleiksi ja paista useammassa erässä voissa pannulla.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Mausta mustikat sokerilla.
- Nostele pullaviipaleita ja mustikoita kerroksittain uuninkestävään vuokaan ja kaada väleihin munamaitoa.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä.
4. Mustikka-tuorejuustopiirakka
Tiesitkö, että tuorejuusto tuo mustikkapiirakkaan ihanan raikkaan aromin? Mustikka-tuorejuustopiirakka valmistuu vaivatta kahvihetkiin.
Resepti
Ainekset
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
1 rasia (250 g)maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 sitruunan mehu
1 muna
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 l mustikoita
Valmistusohje
Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokeri ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan ja ripottele mustikat pinnalle. Paista 175 asteen uuninlämmössä 35–40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
5. Sydänystävällinen mustikka-maissipiirakka
Mmyös keventäjät voivat huoletta nauttia mustikkapiirakan suloisesta mausta! Sydänystävällistä mustikka-maissipiirakkaa syödessä ei nimittäin tarvitse potea huonoa omaatuntoa. Piirakan valmistukseen käytetään muun muassa pellavansiemenrouhetta ja kauraleseitä.
Resepti
Ainekset:
4 munaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua margariinia tai voita
1 ½ dl rasvatonta maitoa
1 rkl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
1 dl kauraleseitä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita (pakaste)
3 dl maissia (pakaste)
4 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl pellavansiemenrouhetta
Päälle:
3 munaa
4 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kevytruokakermaa
1 rkl sitruunanmehua
4 rkl tomusokeria tai tavallista sokeria
1 rkl pellavansiemenrouhetta
Valmistusohje
- Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
- Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva, maito ja sitruunamehu vuoron perään kuivien aineiden kanssa.
- Taikina saa olla aika sakea, että täyteaineet eivät valu pohjataikinan sekaan.
- Sekoita sitten mustikat, maissit, sokerit ja pellavansiemenrouhe keskenään.
- Levitä taikina voidellulle pellille ja laita täyte tasaisesti päälle.
- Valmista päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja kaada seos piirakan päälle.
- Paista piirakkaa 170 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia kauniin väriseksi.
- Anna jäähtyä ennen leikkaamista annospaloiksi.
Voit tarjota sydänystävällisen mustikka-maissipiirakkan joko kahvin kanssa tai jälkiruokana kylmän vaniljakastikkeen kera.
6. Mustikka-brownies
Jos kaipaat vaihtelua perinteiselle mustikkapiirakalle, tässä tulee trendikkään herkullinen vaihtoehto. Mustikka-brownies-leivonnaisissa suussasulava kaakao yhdistyy mustikan kirpeyteen. Valmista leivonnaisia vaikka piknik-evääksi!
Resepti
Ainekset
200 g tummaa suklaata
100 g hasselpähkinöitä
200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
2 dl tuoreita mustikoita
Valmistusohje
1. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.
2. Vaahdota rasva, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti samalla vatkaten. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen pähkinärouheen ja mustikoiden kanssa.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 x 35 cm kokoiseen uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
7. Vaniljainen mustikkapiiras
Vanilja ja mustikka ovat klassinen yhdistelmä ja makupari kohtaa myös tässä reseptissä. Vaniljainen mustikkapiiras sopii hyvin esimerkiksi rauhallisiin viikonloppuhetkiin.
Resepti
Ainekset
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
Täyte
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle
noin 3 dl mustikoita
Valmistusohje
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon vähän jäähtynyt rasvasula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
Sekoita täytteen aineet ja kaada täyte pohjataikinan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle marjat. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 45–50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
8. Mustikkaraakakakku
Tässä mustikkaraakakakussa on runsaasti pähkinää, joka tekee leivonnaisesta astetta sydänystävällisemmän valinnan. Tässä tulee kuitenkin pieni varoituksen sana: kakku on melko tuhtia syötävää, joten varo, ettei se vie kieltä mennessään!
Resepti
Ainekset
Pohja:
3 dl pekaanipähkinöitä
1 dl pehmeitä taateleita (kivetön)
ripaussuolaa
Täyte:
6 dl cashewpähkinöitä (liota vedessä noin 2 tuntia)
4–5 dl mustikoita
1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
2 dl kookosmaitoa
1/2–1 dl hunajaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 tl kardemummaa
Koristeluun:
2 dl mustikoita
syötäviä kukkia (esim. maitohorsma, kurtturuusu, metsäorvokki ja -apila)
Valmistusohje
1. Hienonna pohja-ainekset monitoimikoneessa murumaiseksi ja painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.
2. Tee pohja. Pane valutetut pähkinät ja muut ainekset monitoimikoneen kulhoon. Soseuta, kunnes täyte on rakenteeltaan sileää.
3. Tarkista maku ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikoita.
4. Pakasta kakku ja ota se huoneenlämpöön pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Lue myös:
Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous