Mummon mustikkapiirakka
Mummon mustikkapiirakka vie mielen lapsuuden kesiin. Tässä helppo ja nopea, mutta ah, niin herkullinen piirakka mustikoista. Tarjoile perinteinen mummon mustikkapiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Ainekset
Mummon mustikkapiirakka
- 4 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g voita tai margariinia sulatettuna
- 1 dl maitoa tai kermaa
päälle:
- 1 l mustikoita
pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
Mummon mustikkapiirakka valmistuu helposti näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, sulatettu rasva ja neste. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele mustikat päälle.
3. Paista mustikkapiirakkaa 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
4. Mummon mustikkapiirakka saa jäähtyä. Sen jälkeen pinnalle siivilöidään tomusokeria. Tarjoa mustikkapiirakka perinteisesti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Vinkki: Kokeile myös vanhanajan mustikka-pullavanukasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy mustikkasadosta iki-ihana mustikka-valkosuklaakakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous