Reseptit

Mustikka-tuorejuustopiirakka

Mustikka tuo juustopiirakkaan ihanaa raikkautta. Samalla saat kesällä kerätyt marjat hyötykäyttöön!
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta

päälle:

  • 1 rasia (250 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 l mustikoita

Valmistusohje

Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokeri ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille.

Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan ja ripottele mustikat pinnalle. Paista 175 asteen uuninlämmössä 35–40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.

X