Mustikka-tuorejuustopiirakka
Mustikka tuo juustopiirakkaan ihanaa raikkautta. Samalla saat kesällä kerätyt marjat hyötykäyttöön!
Ainekset
Mustikka-tuorejuustopiirakka
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
päälle:
- 1 rasia (250 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa
- 1 sitruunan mehu
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 l mustikoita
Valmistusohje
Mustikka-tuorejuustopiirakka leivotaan helposti näin:
1.Tee ensin mustikka-tuorejuustopiirakan taikina. Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokeri ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
2. Tee sitten tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan ja ripottele mustikat pinnalle.
3. Paista 175 asteen uuninlämmössä 35–40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
Vinkki: Tarjoa mustikka-tuorejuustopiirakka itse tehdyn aidon vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous