Reseptit

Mustikka-tuorejuustopiirakka

Mustikka tuo juustopiirakkaan ihanaa raikkautta. Samalla saat kesällä kerätyt marjat hyötykäyttöön!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Mustikka-tuorejuustopiirakka on ihanan makuinen ja helppo leipoa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-tuorejuustopiirakka

  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta

päälle:

  • 1 rasia (250 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 l mustikoita

Valmistusohje

Mustikka-tuorejuustopiirakka leivotaan helposti näin:

1.Tee ensin mustikka-tuorejuustopiirakan taikina. Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokeri ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille.

2. Tee sitten tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan ja ripottele mustikat pinnalle.

3. Paista 175 asteen uuninlämmössä 35–40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.

Vinkki: Tarjoa mustikka-tuorejuustopiirakka itse tehdyn aidon vaniljakastikkeen kanssa.

    X