Vinkit

Suut makeaksi mustikalla – tästä parhaat mustikkajälkkärit

Teksti: Anna.fi

Itsepoimituista mustikoista tehty piirakka on monille kesän kohokohta. Mustikka sulostuttaa piirakan lisäksi monia taivaallisen hyviä jälkiruokia. Keräsimme niistä parhaimmat kokeiltavaksi – olisiko näistä perinteisen mustikkapiirakan haastajaksi?

Mustikoiden poimiminen on hauska, koko perheelle sopiva askare, josta palkintona on tavallisesti mustikkapiirakka. Mitäpä jos kokeilisit tehdä tänä kesänä vaikkapa mustikkajäädykettä tai mustikkajäätelöä, jotka valmistuvat helposti ja viilentävät kesäisen aterian päätteeksi?

Kardemummalla maustetun pullan ja mustikan yhdistelmä on oikea makuparien klassikko. Pullan ja mustikan herkullinen liitto on oleellisessa osassa myös mustikka-pullavanukkaassa ja mustikkamisussa, joka valmistetaan tiramisun tapaan.

Perheen nuorimmaiset voi ottaa myös mukaan jälkiruoan valmistukseen. Mustikkavaahto on helppo tehdä, joten lapset voivat vatkata vaniljavaahdon ja sekoittaa mustikat ja muut aineet joukkoon. Rapea mustikkakerma on samantyyppinen jälkiruoka kuin mustikkavaahtokin. Rapeassa mustikkakermassa rouskuvat keksinmurut ja maistuu mascarponen pehmeys.

Suklaisten jälkiruokien nimeen vannova leipoo täyteläisiä mustikkabrownieita. Täyteläinen suklaa saa kaverikseen pähkinää ja aromikasta metsämustikkaa. Tarjoile pehmeän vaniljajäätelön kera ja täydellinen jälkiruoka on valmis!

Keveyttä ruoassa arvostava valitsee jälkkärikseen mausteisen mustikkakeiton. Keitto saa jännittävän makunsa kardemummasta ja tähtianiksesta. Mustikkakeitto maistuu terveellisen raejuuston kera, mutta jos haluat hemmotella itseäsi hieman, lisää päälle vaikka vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Kokeile myös näitä mustikkareseptejä:

Mustikkainen raakasuklaa
S
pelttiset mustikkamuffinit
P
ähkinäinen mustikka-toscatorttu
M
inttumustikat
K
otiliesi.fi: Mustikkamadeleinet

Koonnut: Emmi Toivonen
Kuvat: OM-arkisto

X