kahvapussi
Kahvapussi on helppo ja toimiva tapa säilöä avatut pakasteet.
Vinkit

Onko tässä kätevin tapa säilyttää avatut pussipakasteet? ”Kahvapussiniksillä” ei karkaa enää yksikään ranskanperuna

Kahvapussiniksillä säilöt avatut pakastepussit helposti ja tiiviisti. Katso videolta, kuinka kahvapussi leikellään.
Teksti: Tiia Kailaheimo Kuvat: Tiia Kailaheimo, iStock

Jokaisella on varmasti omat tapansa säilöä pakasteruokia. Yksi käyttää pussinsulkijaa, toinen vanhoja jäätelörasioita ja kolmas pyörittelee pussin suuta rullalle.

Vanhoihin elintarvikerasioihin ei kuitenkaan saisi säilöä ruokaa, ja avonaisista pusseista aiheutuu vain sotkua, kun pakastimesta riuhtaisee epähuomiossa avatun marjapussin väärästä päästä.

Kahvapussivinkki saattaakin olla kätevin tapa säilöä jo avattuja pakastepusseja!

Näin askartelet kätevän kahvapussin

Kahvapussi on kaikessa yksinkertaisuudessaan naurettavan toimiva.

Kun kilon pakasteranskalaispussista haluaa paistaa vain osan, täytyy loput säilöä vielä takaisin pakkaseen. Avattuna säilöttäväksi ajateltua pussia ei siis kannata leikata perinteisesti kulmasta auki, vaan keskeltä pussin reunaa U:n muotoisesti.

Näin suorakulmion malliseen pussiin syntyy kahvat, jotka voi solmia kiinni!

Vahinkoja voi ehkäistä solmimalla kahvat vielä kaksoissolmuun. Kahvapussi siis vähentää sotkua ja säilyttää ruuat tiiviisti seuraavaan käyttöön.

Katso videolta, kuinka kahvapussi leikataan.

 

Tee näin:

  1. Nosta pakastepussia sen kapeammasta sivusta, jotta ruuat tippuvat pussin pohjalle.
  2. Leikkaa kapean reunan keskeltä U:n muotoinen pala pois.
  3. Kaada reiästä tarvitsemasi määrä elintarviketta valmistukseen.
  4. Solmi kahvat tiiviiksi solmuksi ja pakasta!

Jos solmiminen tuntuu vaikealta, voit vielä isontaa leikkaamaasi koloa, kunnes kahvat asettuvat solmuun näppärämmin.

Kauanko ruoka säilyy pakastimessa?

Tiiviisti pakatut elintarvikkeet säilyvät pakkasessa pidempään, mutta mikään ruoka ei säily pakastimessakaan ikuisuuksia. Katso listalta, kuinka kauan eri elintarvikkeet pakastimessa säilyvät:

  • Jauheliha 2–4 kk
    Huomioi! Mitä rasvaisempi jauheliha on kyseessä, sitä nopeammin se on käytettävä.
  • Juustoraaste 2 kk
  • Jäätelö 12 kk
  • Kala (tuore tai savustettu) 1–2 kk
  • Kana 3–6 kk
  • Kasvikset 10–12 kk
  • Leipä 3 kk
  • Marjat 8–12 kk
  • Naudanliha 6–12 kk
  • Pastöroitu maito 2 kk
  • Pullat 6–12 kk
  • Rahka 2 kk
    Huomioi! Jogurttia, piimää tai viiliä ei voi pakastaa, sillä ne saostuvat pakastimessa.
  • Rasvaiset leivonnaiset 3–6 kk
  • Sianliha 3–4 kk
  • Sienet 12 kk tai jopa kauemmin
    Huomioi! Älä käytä pakastettavien sienten esivalmistelussa rasvaa, koska se lyhentää säilyvyysaikaa 3–4 kuukauteen.
  • Valmiit ruoat 3–4 kk
  • Voi 2 kk
  • Yrtit (tuoreet) 12 kk
X