Reseptit

Mustikkajäätelö

Kevyt hellepäivän herkku syntyy pakastetuista marjoista ja maustamattomasta jogurtista.

Teksti:
Soili Soisalo

Mustikkajäätelö sopii herkkusuulle.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g (3 dl) mustikoita
  • 60 g (vajaa 1 dl) tomusokeria
  • 2 dl luonnonjogurttia (rasvaa noin 2%)
  • 2 dl ruuanvalmistusjogurttia (rasvaa noin 10 %)

Tarjoiluun

  • 4 dl marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita)

Valmistusohje

1. Soseuta marjat ja sokeri, vatkaa haarukalla jogurtti sekaan ja pane seos pakastimeen noin 4-5 tunniksi.

2. Vatkaa seosta muutaman kerran jäädyttämisen aikana.

3. Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkki: Jos jäädyke ehtii jäätyä kovaksi, pehmennä sitä jääkaapissa ennen tarjoilua.

750 kJ (180 kcal)/1 annos

X