Reseptit

Mustikkainen raakasuklaa

Raakasuklaa on terveellistä. Raakakaakaossa on yli 1 200 aktiivista ainesosaa, ja sen painosta jopa 10 prosenttia on antioksidantteja. Mustikkainen raakasuklaa maistuu vaikka jäliruokana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kaakaovoita
  • 5 rkl kaakaojauhetta
  • 6 rkl kookossiirappia
  • 3 rkl jauhettua mustikkaa
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • 0.5 tl vuorisuolaa

pinnalle:

  • 3 rkl kuivattuja mustikoita

Valmistusohje

 

1. Sulata kaakaovoi kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon muut ainekset koko ajan sekoittaen.

2. Kaada massa leivinpaperillavuorattuun pieneen uunivuokaan ja ripottele pinnalle kuivatut mustikat. Nosta vuoka jääkaappiin yöksi jähmettymään. Paloittele suklaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.

3. Nauti kahvin kanssa, jälkiruokana tai pieneen makeannälkään.

Vinkki! Raakasuklaata saa myös valmiina kaupasta, lue raakasuklaapatukoiden testistä millaisia vaihtoehtoja on saatavilla!

X