
Mustikka-marenkitorttu
Mustikkatorttu saa marenkihunnun. Tarjoile torttu hieman lämpimänä vaikkapa vaniljajäätelön kera.
Ainekset
MUROTAIKINA
- 125 g pehmeää voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 1 l mustikoita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
pinnalle:
- 2 valkuaista
- 1 1/4 dl sokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää keltuaiset. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos nopeasti taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levähtää hetki jääkaapissa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Vatkaa sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri vähän kerrallaan.
4. Ota piirakka uunista ja levitä päälle marenki. Jatka paistamista vielä 5–6 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kevyen pintavärin. Tarjoile jäähtyneenä hyvän kahvin kera.
Kesän makeimmat herkut tehdään mustikasta:
Kommentit
Tortun sokerin määrä on todella suuri, yhteensä 3, 75 dl koko tortussa. Ilmoitetulla annoskoolla sokerin määrä on noin 0,6 dl per annos. Vähensin sokerin määrää desillä, jonka jälkeen sitä on edelleen paljon, mutta loputulos oli oikein hyvä.
Muuten todella hyvä ohje!
Kommentit
Tortun sokerin määrä on todella suuri, yhteensä 3, 75 dl koko tortussa. Ilmoitetulla annoskoolla sokerin määrä on noin 0,6 dl per annos. Vähensin sokerin määrää desillä, jonka jälkeen sitä on edelleen paljon, mutta loputulos oli oikein hyvä.
Muuten todella hyvä ohje!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous