Reseptit

Mustikka-murupiirakka pullapohjalla

Mustikka-murupiirakka pullapohjalla on muisto lapsuuden kesistä. Tällä ohjeella herkku tehdään valmistaikinaa hyödyntäen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 1 iso levy pakastepullataikinaa (tai 2,5 desilitraan nestettä tehty pullataikina)

Täyte

  • 500 g pakatemustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 rkl perunajauhoja

Muruseos

  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 50 g voita sulatettuna

Koristeluun

  • rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Painele sulanut ja kaulittu pullataikina piirakkavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Kaada mustikat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kar­demumma sekä perunajauhot.

3. Kaada täyte pullapohjalle ja paista piirakkaa 200-­asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele se osin paistuneen piirakan pinnalle.

5. Jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia, niin että muruseos saa väriä.

6. Jäähdytä mustikka-murupiirakka pullapohjalla kokonaan ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla.

Lue myös: Mustikkapiirakka pullataikinasta

Lue myös Kotiliesi.fi: Mustikkapiirakka taikinaristikolla

X