Mustikka-murupiirakka pullapohjalla
Mustikka-murupiirakka pullapohjalla on muisto lapsuuden kesistä. Tällä ohjeella herkku tehdään valmistaikinaa hyödyntäen.
Ainekset
Pohja
- 1 iso levy pakastepullataikinaa (tai 2,5 desilitraan nestettä tehty pullataikina)
Täyte
- 500 g pakatemustikoita
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 3 rkl perunajauhoja
Muruseos
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
Koristeluun
- rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Painele sulanut ja kaulittu pullataikina piirakkavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Kaada mustikat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma sekä perunajauhot.
3. Kaada täyte pullapohjalle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
4. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele se osin paistuneen piirakan pinnalle.
5. Jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia, niin että muruseos saa väriä.
6. Jäähdytä mustikka-murupiirakka pullapohjalla kokonaan ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla.
Lue myös: Mustikkapiirakka pullataikinasta
Lue myös Kotiliesi.fi: Mustikkapiirakka taikinaristikolla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous