Mustikkapiirakka pullataikinaan, perinteinen mustikkapiirakka, parhaat mustikkapiirakat
Reseptit

Perinteinen mustikkapiirakka

Pullataikinaan leivottu mustikkapiirakka on kesän odotetuimpia marjapiirakoita. Tällä ohjeella leivot pellillisen mustikkapiirakkaa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perinteinen mustikkapiirakka pullataikinaan

  • 3 dl maitoa
  • ½ palaa (25 g) tuoretta hiivaa
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 2-3 tl kardemummaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

täyte:

  • 1 ½ l mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja

voiteluun:

  • 1 muna

Valmistusohje

Mustikkapiirakka pullataikinaan leivotaan näin.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan noin kaksinkertaiseksi.

Kauli kaksi kolmasosaa pullataikinasta ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle pellille.

Mausta mustikat sokerilla ja sekoita joukkoon perunajauhot. Levitä täyte pohjan päälle.

Kauli lopusta taikinasta levy ja leikkaa siitä veitsellä tai taikinapyörällä ohuita nauhoja. Asettele ne ristikoksi piirakan päälle. Voitele taikinaosat munalla. Paista pullataikinaan leivottua mustikkapiirakkaa 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

Tarjoa perinteinen mustikkapiirakka aidon vaniljakastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Mustikka-piimäleivos

X