Reseptit

Muropohjainen mustikkapiirakka

6.8.2018 Teksti: Hanna Sumari Kuvat: Sampo Korhonen ja Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Mustikkapiirakan ihana maku on peräisin ruskeaksi paahdetusta, sulatetusta voista. Piirakka on niin hyvää, ettei se kaipaa seurakseen edes jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ainekset

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
6 dl mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä ja pyöräyttele kattilaa lempeästi voin sulaessa ja vaahdotessa. Ole tarkkana, ettei voi pääse kärähtämään – se tapahtuu yhtäkkiä. Nosta kattila pois levyltä, kun voi on kullanruskeaa ja siitä erottuu pähkinäinen tuoksu.

2. Kaada voi kulhoon jäähtymään ja jätä kattilan pohjalle kertyneet hippuset kattilaan. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää seokseen voisula ja sekoita aineksista murumainen taikina. Ota 1 dl taikinaa erilleen ja lisää jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna. Painele taikina piirakkavuoan tai -vuokien pohjalle ja reunoille. Lisää päälle mustikat. (Sekoita mustikoihin perunajauhoja, jos ne ovat vetisiä.)

3. Lisää erilleen otettuun taikinaan 2 rkl sokeria ja ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *