Muropohjainen mustikkapiirakka
Mustikkapiirakan ihana maku on peräisin ruskeaksi paahdetusta, sulatetusta voista. Piirakka on niin hyvää, ettei se kaipaa seurakseen edes jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Ainekset
Muropohjainen mustikkapiirakka
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kpl kananmuna
- 6 dl mustikoita
- (1 rkl perunajauhoja)
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Mustikkapiirakka murotaikinasta leivotaan Hanna Sumarin ohjeella näin:
1. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä ja pyöräyttele kattilaa lempeästi voin sulaessa ja vaahdotessa. Ole tarkkana, ettei voi pääse kärähtämään – se tapahtuu yhtäkkiä. Nosta kattila pois levyltä, kun voi on kullanruskeaa ja siitä erottuu pähkinäinen tuoksu.
2. Kaada voi kulhoon jäähtymään ja jätä kattilan pohjalle kertyneet hippuset kattilaan. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää seokseen voisula ja sekoita aineksista murumainen taikina. Ota 1 dl taikinaa erilleen ja lisää jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna. Painele murotaikina piirakkavuoan tai -vuokien pohjalle ja reunoille. Lisää murotaikinan päälle mustikat. (Sekoita mustikoihin perunajauhoja, jos ne ovat vetisiä.)
3. Lisää erilleen otettuun murotaikinaan 2 rkl sokeria ja ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista muropohjaista mustikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Tarjoa mustikkapiirakka aidon vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki: Kokeile myös klassista mustikkapiirakkaa, eli pullataikinaan leivottua mustikkapiirakkaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Mustikka-piimäleivos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous