Reseptit

Muropohjainen mustikkapiirakka

Mustikkapiirakan ihana maku on peräisin ruskeaksi paahdetusta, sulatetusta voista. Piirakka on niin hyvää, ettei se kaipaa seurakseen edes jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Teksti:
Hanna Sumari
Kuvat:
Sampo Korhonen, Kristiina Kurronen / Otavamedia

Hanna Sumarin reseptillä loihdit yhden ison tai 6 pientä piirakkaa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Muropohjainen mustikkapiirakka

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kpl kananmuna
  • 6 dl mustikoita
  • (1 rkl perunajauhoja)
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Mustikkapiirakka murotaikinasta leivotaan Hanna Sumarin ohjeella näin:

1. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä ja pyöräyttele kattilaa lempeästi voin sulaessa ja vaahdotessa. Ole tarkkana, ettei voi pääse kärähtämään – se tapahtuu yhtäkkiä. Nosta kattila pois levyltä, kun voi on kullanruskeaa ja siitä erottuu pähkinäinen tuoksu.

2. Kaada voi kulhoon jäähtymään ja jätä kattilan pohjalle kertyneet hippuset kattilaan. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää seokseen voisula ja sekoita aineksista murumainen taikina. Ota 1 dl taikinaa erilleen ja lisää jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna. Painele murotaikina piirakkavuoan tai -vuokien pohjalle ja reunoille. Lisää murotaikinan päälle mustikat. (Sekoita mustikoihin perunajauhoja, jos ne ovat vetisiä.)

3. Lisää erilleen otettuun murotaikinaan 2 rkl sokeria ja ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista muropohjaista mustikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Tarjoa mustikkapiirakka aidon vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Kokeile myös klassista mustikkapiirakkaa, eli pullataikinaan leivottua mustikkapiirakkaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mustikka-piimäleivos

X