
Red Velvet -kakku – tuorejuustolla täytetty marjakakku
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 1-2 tl suolaa
- 1.5 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1.5 dl rypsiöljyä
- 3 dl piimää
- 2 rkl punaista elintarvikeväriä
Tuorejuustotäyte:
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 100 g voita
- 3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
- 2 dl tomusokeria
- puolikkaan sitruunan mehu
täytteeseen ja koristeluun
- 1.5 l tuoreita marjoja (esim. pensasmustikoita, vadelmia, punaisia viinimarjoja)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.
2. Tee tuorejuustotäyte. Vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää sitruunatahna ja -mehu. Lisää seokseen lopuksi mukaan tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi.
3. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä. Levitä kerrosten väliin kuorrutusta ja tuoreita vadelmia. Levitä loput tuorejuustosta kakun päälle kuorrutukseksi. Koristele täytekakku lopuksi tuoreilla marjoilla.
Kommentit
Pohja on täydellinen! Tuorejuusto-voi seokseen voi jää pieninä nökäreinä. Pitäisiköhän molempien antaa lämmitä huoneenlämpöisiksi, josko sitten sekoittuisivat paremmin? Koitin kyllä vatkata kovalla teholla, mutta eivät sulautuneet yhteen.
Kommentit
Pohja on täydellinen! Tuorejuusto-voi seokseen voi jää pieninä nökäreinä. Pitäisiköhän molempien antaa lämmitä huoneenlämpöisiksi, josko sitten sekoittuisivat paremmin? Koitin kyllä vatkata kovalla teholla, mutta eivät sulautuneet yhteen.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous