Reseptit

Red Velvet -kakku – tuorejuustolla täytetty marjakakku

15.8.2013 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Red Velvet -kakku on nimensä mukaan punainen väriltään ja suutuntumaltaan samettisen pehmeä. Tuorejuustokuorrutuksessa maistuu raikkaasti sitruuna.

Ainekset

4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1-2 tl suolaa
1.5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1.5 dl rypsiöljyä
3 dl piimää
2 rkl punaista elintarvikeväriä

Tuorejuustotäyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
100 g voita
3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
2 dl tomusokeria
puolikkaan sitruunan mehu

täytteeseen ja koristeluun

1.5 l tuoreita marjoja (esim. pensasmustikoita, vadelmia, punaisia viinimarjoja)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.

2. Tee tuorejuustotäyte. Vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää sitruunatahna ja -mehu. Lisää seokseen lopuksi mukaan tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi.

3. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä. Levitä kerrosten väliin kuorrutusta ja tuoreita vadelmia. Levitä loput tuorejuustosta kakun päälle kuorrutukseksi. Koristele täytekakku lopuksi tuoreilla marjoilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme