
Marja-mascarponekakku
Muhkea marja-mascarponekakku on kahvipöydän kuningatar. Lisää näyttävyyttä kakkuun saat koristelemalla sen marjoilla ja macaron-leivoksilla.
Muhkea marja-mascarponekakku on kahvipöydän kuningatar. Lisää näyttävyyttä kakkuun saat koristelemalla sen marjoilla ja macaron-leivoksilla.
Ainekset
Pohja
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 500 g pakaste¬marjasekoitusta
- 250 g mascarponea
- 4 dl vispikermaa
- 5 liivatelehteä
- 3 valkuaista
- 1-11/2 dl sokeria (marjojen happamuuden mukaan)
Koristeeksi
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
1. Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota reunat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
2. Irrota kakku vuoasta. Peitä vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja taittele leivinpaperikaistale peittämään vuoan reunoja. Pane kakkupohja vuokaan ja kostuta vaniljamaidolla.
3. Sulata pakastemarjat, survo sauvasekoittimella ja painele survos sileäksi siivilän läpi. Käytä 2 dl soseesta täytteeseen, mausta loput sokerilla ja levitä kakkupohjan päälle.
4. Pane liivatteet veteen. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Vaahdota kerma ja loput sokerista. Yhdistä kermavaahto, marjasose ja mascarpone.
5. Sulata liivatteet mikrossa. Anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen. Kääntele sekaan valkuaisvaahto. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.
6. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla marjoilla ja macaroneilla.
Mascarpone maistuu leivonnaisissa:
Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku
Kotiliesi.fi: Vadelmatiramisu
Kommentit
Minkä aikaa annetaan hyytyä?
Kommentit
Minkä aikaa annetaan hyytyä?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous