suklaa-mascarponekakku
Reseptit

Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku

Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakun pohjat on paistettu kolmessa minivuoassa (halkaisija 12 cm), mutta mutta voit tehdä pohjan yhdessä vuoassa (halkaisija 22 cm). Tällöin kakkuun tulee vähemmän kerroksia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl kaakaota
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2.5 dl kädenlämpöistä maitoa

kostutus:

  • 1.5 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

täyte:

  • 300 g mustaherukoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.3 dl perunajauhoja
  • 2.5 dl maitoa
  • 1 keltuainen
  • 125 g mascarponejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 liivatelehteä

pinnalle:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 75 g mascarponejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • herukoita

Valmistusohje

1. Peitä kakkuvuokien/vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa rasva ja sokeri hyvin keskenään. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan. Kaada taikina vuokiin/vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 25/50 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.

2. Leikkaa pienet kakkupohjat kahteen, iso kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla.

3. Kuumenna herukat ja painele ne sileäksi soseeksi siivilän läpi. Pane maito, sokeri, perunajauhot ja keltuainen kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Lisää mascarpone ja anna kiisselin jäähtyä. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä ja sulata ne mikrossa. Sekoita marjasose ja liivatteet kiisseliin.

4. Leivitä täyte huolellisesti pohjien väliin. Peitä kakku kelmulla, pane päälle leikkuulauta ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.

5. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Kääntele sekaan mascarpone. Levitä kuorrutus kakun päälle. Jos haluat pursottaa osan vaahdosta kakun pinnalle, käytä 3 dl kermaa. Koristele kakku marjoilla.

X