Smoothiekakku
Smoothiekakku on raikas tarjottava esimerkiksi kevään juhlissa. Se sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville. Kakun voi myös pakastaa.
Ainekset
POHJA
- 125 g manteleita ja pähkinöitä
- 100 g pehmeitä kivettömiä taateleita
TÄYTE
- 5 liivatelehteä
- 2 dl kauravispiä
- 5 dl mantelinmakuista soijajogurttia
- 250 g kotimaisia pakastemarjoja sulatettuna
- 1,5 dl ruokosokeria
- kourallinen tuoreita mintunlehtiä
- puolikkaan sitruunan mehu
KORISTELUUN
- marjoja
- mintunlehtiä
- tomusokeria
Valmistusohje
Smoothiekakku valmistuu näin:
1. Smoothiekakun valmistus aloitetaan jauhamalla mantelit ja taatelit hienoksi seokseksi tehosekoittimella. Painele sen jälkeen seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi. Sekoita soijajogurtti, marjat, sokeri ja mintunlehdet tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi ja kaada kulhoon. Kääntele varovasti joukkoon vaahdotettu kauravispi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.
3. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Smoothiekakku saa hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia, mieluiten yön yli.
4. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele smoothiekakku marjoilla ja mintunlehdillä ja ripauksella tomusokeria
Lisää raikkaita kakkureseptejä:
Pakastettu mansikkajuustokakku
Helppo raakakakku – mangojuustokakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous