Muro-marjapiirakka
Reseptit

Muro-marjapiirakka

Tuoreet marjat lisätään muro-marjapiirakkaan vasta pohjan paistamisen jälkeen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

murotaikina:

  • 1 dl sokeria
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita

täyte:

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl kuohukermaa

lisäksi:

  • 1 l punaisia marjoja putsattuna (herukoita, vadelmia, mansikoita jne.)

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin muropohja. Sekoita sokeri, jauhot ja suola kulhossa ja nypi joukkoon hieman pehmentynyt voi. Nosta taikina jähmettymään jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohja leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paina pohjan päälle leivinpaperi ja kaada päälle esimerkiksi riisiä tai kuivia herneitä, jotta pohja pysyy tiiviisti vuokaa vasten paistettaessa.

2. Paista  pohjaa 175 asteessa 20–25 minuuttia tai kunnes se on kauniin kullan ruskea. Jäähdytä pohja hyvin ja poista herneet tai riisit ja leivinpaperi. Irrota pohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

3. Valmista täyte. Sekoita ranskankermaan tomusokeri ja sitruunan kuori ja mehu. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma.

4. Lusikoi kermatäyte jäähtyneelle pohjalle ja kokoa päälle puhdistetut marjat.

X