Reseptit

Täytetyt kesäkurpitsat

22.9.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kesäkurpitsat täytetään kikherneillä ja pinaatilla.

Ainekset

3-4 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
200 g tuoretta pinaattia
2 dl keitettyä ja valutettua kvinoaa
2 dl valutettuja kikherneitä
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuina
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Halkaise ne pituussuunnassa ja leikkaa leikkuupintoihin veitsellä ristiviillot. Lado puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Valuta pinnoille tilkka öljyä ja laita kesäkurpitsat paahtumaan 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota ne pehmeiksi. Lisää pinaatti, kvinoa ja kikherneet sekä kaikki mausteet ja hienonnettu basilika. Kääntele ainekset ja mausteet hyvin sekaisin keskenään.

3. Ota kesäkurpitsat uunista ja painele pehmeää sisustaa hieman kuopalle ruokalusikalla. Lusikoi täyte kesäkurpitsapuolikkaille ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.