Reseptit

Täytetyt munanpuolikkaat

Täytetyt munanpuolikkaat maistuvat brunsseilla, aamiaisella tai vaikkapa pääsiäisaterian alkupalana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetyt munanpuolikkaat

  • 4 munaa
  • 2 rkl jogurttia
  • 3 rkl tuorejuustoa
  • 1 tl sinappia
  • tilkka juoksevaa hunajaa

Mausteeksi

  • jeeraa
  • garam masalaa
  • chiliä
  • suolaa
  • pippuria

koristeeksi

  • sinapinsiemeniä
  • tuoretta minttua
  • (punasipulia)

Valmistusohje

Täytetyt munanpuolikkaat tehdään näin:

Täytetyt munanpuolikkaat voi tehdä oman maun mukaan kevyen mausteisiksi tai jopa tulisiksi säätelemällä intialaisten mausteiden määrää.

1. Keitä kananmunia kahdeksan minuuttia.

2. Kuori, halkaise ja koverra keltuaiset kulhoon. Lisää keltuaisten sekaan tuorejuusto, jogurtti, sinappi ja hunaja. Vatkaa seos sähkövatkaimella tahnaksi.

3. Mausta kananmunanpuolikkaiden täytetahna ja jaa se valkuaisten päälle. Koristele munanpuolikkaat  ja tarjoa esimerkiksi chapati-leivän kanssa.

Saatat pitää myös mätitahnalla täytetyistä kananmunanpuolikkaista tai klassisista uppomunista, jotka tarjoillaan savukinkun ja hollandaisekastikkeen kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Avokadotäytteiset kananmunanpuolikkaat eli deviled eggs

X