Tirrimuikut
Oletko koskaan maistanut tirrimuikkuja?Tässä ruokalajissa kesän yhtä suosituinta kalaherkkua tarjoillaan yhdessä porsaanlihan kanssa. Kokeile ja nauti!
Ainekset
- 1 kg muikkuja
- 1-2 sipulia
- 400 g (suolattuja) porsaankylkiviipaleita
- suolaa
- 2-3 dl vettä
Valmistusohje
Perkaa ja huuhdo muikut. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa porsaankylkiviipaleet suikaleiksi.
Käristä lihasuikaleet valurautaisessa paistinpannussa. Lisää hienonnetut sipulit lihan joukkoon hetkeksi kuullottumaan. Ota lihat ja sipulit pannusta pois.
Pane liha-sipuliseos ja muikut kerroksittain valurautapannuun. Mausta maun mukaan suolalla. Lisää pannuun vettä ja paista muikkuja 200 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja etikkapunajuurten sekä maustekurkkujen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous