Reseptit

Tirrimuikut

Oletko koskaan maistanut tirrimuikkuja?Tässä ruokalajissa kesän yhtä suosituinta kalaherkkua tarjoillaan yhdessä porsaanlihan kanssa. Kokeile ja nauti!

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg muikkuja
  • 1-2 sipulia
  • 400 g (suolattuja) porsaankylkiviipaleita
  • suolaa
  • 2-3 dl vettä

Valmistusohje

Perkaa ja huuhdo muikut. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa porsaankylkiviipaleet suikaleiksi.

Käristä lihasuikaleet valurautaisessa paistinpannussa. Lisää hienonnetut sipulit lihan joukkoon hetkeksi kuullottumaan. Ota lihat ja sipulit pannusta pois.

Pane liha-sipuliseos ja muikut kerroksittain valurautapannuun. Mausta maun mukaan suolalla. Lisää pannuun vettä ja paista muikkuja 200 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja etikkapunajuurten sekä maustekurkkujen kanssa.

X