Reseptit

Tonnikala-nuudelisalaatti

Tonnikala-nuudelisalaatti valmistuu vikkelästi pikanuudeleista ja purkkitonnikalasta. Salaatti on koukuttavan hyvä herkku vaikka lounasevääksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikala-nuudelisalaatti

  • 2 pkt (150 g) pikanuudeleita, esim. ravunmakuisia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk (200 g) MSC-tonnikalapaloja öljyssä
  • 1 limetin mehu
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • 20 g kirsikkatomaatteja
  • 2 pientä suippopaprikaa
  • 1 dl korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

Tonnikala-nuudelisalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita nuudelipussien maustesekoitukset öljyyn kulhossa.

2. Keitä nuudelit kypsiksi vedessä. Valuta nuudelit ja sekoita mausteöljyyn. Sekoita joukkoon valutetut tonnikalapalat. Mausta limetin mehulla.

3. Huuhdo pinaatit, tomaatit ja paprikat. Puolita tomaatit, leikkaa paprikat viipaleiksi. Kokoa tonnikala-nuudelisalaatti sekoittamalla kasvikset ja hienonnettu korianteri nuudelien joukkoon.

Vinkki! Halutessasi voit korvata tonnikalapurkillisen suomalaisella luonnonkalasäilykkeellä, kypsillä pavuilla, savutofusuikaleilla tai kypsällä broilerilla.

Katso myös: Koko perheen kana-nuudelisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti

X